Zelf een foto printen

september 10, 2014 - Interieur

In de moderne tijd waar we tegenwoordig in leven is in de meeste huishoudens wel een printer te vinden. Hierdoor lijkt het een kwestie van tijd voordat het bestellen van een fotoafdruk ( fototapeten ) onnodig zal worden en iedereen zelf foto’s zal gaan afdrukken.

De voordelen van zelf foto’s printen

Aan het zelf printen van foto’s zitten veel voordelen. Allereerst hoeft u natuurlijk niet uit huis of lang te wachten op uw afdrukken. Voor het printen dient u uiteraard wel het juiste papier te gebruiken. Er zijn verschillende soorten fotopapier beschikbaar die hiervoor geschikt zijn. De relatief lage kosten voor het papier maakt dat het printen van foto’s thuis voordeliger kan zijn. Bij een exacte berekening zult u uiteraard wel rekening moeten houden met de kosten voor uw inkt. Hoewel dit vaak lastig is om vast te stellen is het over het algemeen veilig om te stellen dat, uiteindelijk, thuis printen de meest voordelige oplossing is.

Nadelen van zelf foto’s printen

Hoewel er veel voordelen zitten aan het zelf printen van foto’s zijn er ook wel enkele nadelen die het traditioneel afdrukken aantrekkelijker maken. Een van de grootste voordelen is natuurlijk dat u de afbeelding niet hoeft te bewerken of aan te passen om het juiste formaat te krijgen. In tegenstelling tot de prints die u thuis afdrukt hoeft u ook na het afdrukken de foto niet meer op maat te snijden, u geeft simpelweg het formaat op en uw foto’s worden op het door u gewenste formaat afgedrukt en geleverd. De vraag of het verstandiger is om thuis te printen of dat u foto’s beter kunt laten afdrukken is afhankelijk van uw eigen voorkeur en het aantal afdrukken.
entdecken Sie auch: fototapete

Lees ook:  Transformeer uw huis met ideeën en tips voor industrieel ontwerp